Knap 400.000 husstande køber måltidskasser

I en travl hverdag kan det være svært at finde den nødvendige tid til at købe ind til og tilberede sunde og varierede måltider. Derfor har et stort antal danskerne valgt at betale sig fra indkøb og opskriftjagt via det stigende antal leverandører af måltidskasser.

Tal fra Gallup viser, at 360.000 danske husstande abonnerer på en måltidskasse, der bliver leveret til døren (Kilde: Index/DK Gallup 2. halvår 2016). Et tal, der kun er gået op over de seneste år, og som forventes at stige yderligere i de kommende år.

Det er sjældent billigere at købe råvarerne som del af disse måltidskasser, hvis man sammenligner det med tilsvarende indkøb i et supermarked. Men mange vælger at betale lidt mere for råvarerne for at spare tid. Når der ikke skal bruges tid på indkøb og forberedelse af maden – f.eks. på at finde den rigtige opskrift – er der mere tid til fritid, venner og familie. Og for børnefamilien spares der kostbar tid omkring ulvetimen, hvor der almindeligvis bruges tid på indkøb og madlavning.

Hos flertallet af leverandørerne af måltidskasser leveres der opskrifter sammen med varerne, der er afstemt i forhold til udvalget. Dvs. en slags måltidets ”plug and play”-løsning, hvor forbrugeren er sikret sunde råvarer og varierede retter.

Udbuddet af måltidskasser er stigende og de forskellige leverandører øger udvalget af forskellige typer målrettet forskellige kunder. I kølvandet på den trend dukker nu sites op på nettet, der giver overblik over udvalget og hjælper forbrugeren finde de bedste og billigste måltidskasser. En af dem er FindMåltidskasse.dk.

”I min familie har vi forsøgt med nogle forskellige måltidskasse-løsninger, men har fundet det svært at overskue og sammenligne mulighederne der, hvor vi bor,” forklarer Mark Andersen, far til to og idémand bag sitet.

”På overfladen dominerer ganske få leverandører markedet, men når man graver lidt dybere finder man nogle utrolig spændende muligheder begrænset helt ned til mindre lokalområder. Vi ville gerne give folk mulighed for at få et klart overblik over, hvilke måltidskasser der er tilgængelige i deres nærområde. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at hvis man researcher mulighederne lidt, så kan der nemt være flere tusinde kroner at spare”, fortæller Mark Andersen.

FindMåltidskasse.dk har specialiseret sig i at give brugerne overblik over, hvilke måltidskasser, der leveres i lokalområdet. Det betyder, at man kan indtaste sit postnummer og derefter se, hvilke leverandører, der leverer i ens område. Denne søgning kan kombineres med forskellige filtre f.eks. om man ønsker fisk eller økologiske varer.

En sund og varieret kost betyder uendeligt meget for livskvaliteten og det er fælles for de danske måltidskasser, at de har et stort fokus på sundhed og ernæring. De leveres med opskrifter, der fritager kunderne fra den tidstunge opgave, det kan være at finde på nye retter og opretholde en sund og varieret madplan uden for mange forarbejdede madvarer.Postet by idajorgensen via AdSet linkbuilding network