Hvordan din kørsel påvirker pengepungen

Hvordan din kørsel påvirker pengepungen

Man er ikke i tvivl om, at folk kører meget forskelligt. Men hvad er egentlig resultatet af ens kørsel på bilen? Svaret er flere tusinde kroner. God køreundervisning og gode kørevaner kan spare dig mange penge i det lange løb.

Jan Dyrendal er kørerlærer med mange års erfaring. Han undrer sig ikke over, at den samme bil kan koste omkring 4 gange så meget i reparation udelukkende på grund af den måde, hvorpå bilen bliver kørt. Kørslen er et reultat af den undervisning, man har modtaget, og selvfølgelig også et resultat af, hvordan man inkorporerer den undervisning i sin fremtidige kørsel. Altså de vaner man skaber sig. Der er groft sagt 3 forskellige kørevaner, der kan gøre en kæmpe forskel!

1. Din hastighed anstrenger bilen. Hvis du kører for stærkt vil det påvirke bilen og i sidste ende koste dyrt. Man lærer i forbindelse med sin køreundervisning, at man skal overholde fartgrænsen, men hvorfor er det egentlig? Fartgrænsen er fastsat ud fra, hvordan vejen udvikler sig. Hvis vejen går lige ud, er bred og nyrenoveret, vil fartgrænsen automatisk også stige. Så hvis du overholder fartgrænsen slipper du altså ikke kun for bøden; du slipper også for dyre værkstedsregninger.

2. Kan du huske, at din kørelærer fortalte dig, at du skulle holde hænderne “klokken 10 i to”. Det syntes du formentlig var lidt åndssvagt, og måske syntes du endda, at din kørelærer var lidt åndssvag. Jeg er selv kørelærer, og jeg forstår godt, hvis man har det synspunkt til tider. Imidlertid er der en grund til galskaben. Når du holder med hænderne “10 i 2”, får dine arme automatisk en afslappet vinkel og din manøvrering af bilen bliver mere naturlig. Det gør din kørsel mere sikker, samtidig med at det skåner bilen. Når dine sving bliver mere rolige, bliver din bil det også. I sidste ende bliver din mekaniker også mere rolig, fordi din bil ser sund og rask ud, når du kommer forbi til syn.

3. Hvorfor er koblingspunktet det, som alle frygter? Ja, det er forfærdelig svært, men det er også en af hovedårsagerne til store værkstedregninger. Jeg tror, at alle forældre, der har prøvet at låne bilen ud til sin søn for en aften, har været lidt bekymret. Det er forståeligt. Bekymringen bliver dog for alvor først rigtig stor, når man kan høre en gearkasser, der hviner som en kat. Det er lyden af penge ud af vinduet. Derfor skal det være i hovedsædet for kørelæreren at undervise i, hvordan man benytter et manuelt gear, så det ikke slider på gearkassen. Det kan være en meget langsommelig proces, men det kan også give en længere levetid for vores biler.

Det er mine tre råd til hvor kørelærere kan øge fokus, så de samtidig bygger gode, fornuftige og sunde kørevaner.

Med venlig hilsen

Jan DyrendalPostet by trailerjan01@gmail.com via AdSet linkbuilding network