Den perfekte guide til køb af et løbebånd

Når du skal anskaffe et løbebånd, kan det være en jungle, at finde frem til den rigtige model. I denne guide, finder du svaret.

Her forsøger vi at komme med et par enkle og lette råd, til valget af det helt rigtige løbebånd. Vi vil gennemgå et par af de tekniske detaljer, som er værd at overveje, inden du anskaffer dig et løbebånd.

Når du har fundet frem til en butik, der forhandler løbebånd, bør du gennemgå listen herunder og sikre dig, at de løbebånd du overvejer, opfylder dine behov. God jagt 🙂

Motor (Maks km/t & stigning)

Det første du bør overveje er motorens størrelse. De forskellige producenter er meget realistiske omkring, hvor kraftig motoren på et løbebånd bør være. Derfor vil du sjældent opleve fusk med denne værdi, ligesom du kunne risikere for 5-10 år siden.

Et løbebånd med en motor, der har 2hk eller derunder, vil realistisk kunne løbe op til 20km/t, hvis motoren er korrekt indstillet.

Et løbebånd med en motor, der har 3hk eller mere kan realistisk løbe op til 22km/t. Der er dog en del producenter, der maksimalt gør det muligt, at løbe 20km/t på løbebåndet. Dette gøres for at sikre holdbarheden på langt sigt.

Når en motor kører på maksimal effekt, vil den slides hurtigere, end en motor, der kører på et lavere blus. Det samme gælder motorer i et løbebånd. Derfor vil det være fornuftigt, at købe et løbebånd, med et stort kraftoverskud, hvis du ønsker at benytte løbebåndet i mange år. Jo større motor, jo større overskud vil dit løbebånd have.

Der findes løbebånd med en motor, helt op til 5,5hk. Disse benyttes som ofte til kommercielt brug eller til personer, der vil have det bedste af det bedste.

Støjniveauet bliver ikke nødvendigvis højere, bare fordi du får flere hk.

Maksimal brugervægt

Den maksimale brugervægt, er et af de vigtigste parametre at vurdere et løbebånd ud fra. Dette gælder uanset om du vejer 60kg eller 150kg. Det skyldes at der er en tydelig sammenhæng imellem stabiliteten på et løbebånd og den maksimale brugervægt.

Jo højere maksimal brugervægt dit løbebånd har, jo mere stabilt vil det være, fordi rammen skal være væsentlig kraftigere.

Dette bør være det første du kigger på, når du skal anskaffe et løbebånd. Dette afslører nemlig omgående, hvordan byggekvaliteten på et løbebånd er.

Billige løbebånd, kan klare en maksimal brugervægt på 100-110kg og de kraftige løbebånd vil kunne klare 150kg eller derover.

De mest professionelle løbebånd, kan klare en maksimal brugervægt på 180-250kg og disse benyttes ofte til kommercielt brug.

Bluetooth tilslutning

En af de nyeste funktioner, der er begyndt at komme på løbebånd er mulighed for at tilslutte en tablet.

Du forbinder simpelthen en iPad eller en lignende tablet computer, hvorefter denne overtager kontrollen over dit løbebånd fuldkomment. Du har nu meget bedre mulighed for statistik, brugere og meget mere samt mulighed for at løbe over alt på jorden.

Når du eksempelvis vælger, at du vil løbe ned af havnepromenaden, et sted i Italien, vil din tablet styre stigning, alt efter hvordan det er i virkelighedens verden. Samtidig vil skærmen på dit løbebånd, vise dig et billede af, hvordan det ser ud.

Vælg det rigtige mærke

Der er mange forskellige mærker, der fremstiller løbebånd, men vi vil særligt anbefale Fitland, Titan Fitness, Abilica samt Reebok til privat brug samt Gymleco til kommercielt brug.Postet by AnneNorgaard via AdSet linkbuilding network